Anasayfa Gündem Sevgililer Günü’nde dijital dünyaya bir şans verin

Sevgililer Günü’nde dijital dünyaya bir şans verin

msahin

Doğa tutkunları için dijital dünya hem önemli bir yardımcıdır hem de bazen kaçmak istediğimiz bir olgudur. Ama bu Sevgililer Günü’nde dijital gelişmelere bir şan verebiliriz.

1- Oyun konsolları
Bir doğa tutkunu için zamanını ekran karşısında video oyunu oynayarak geçirmek kötü bir seçenek gibi görülebilir ama video oyunlarının aynı zamanda eğitici bir misyonu olduğunu unutmayın. Yelkenli tekneleri kullanmayı öğrenmekten, karlı tepelerden kaymaya, kış şartlarında doğada hayatta kalmaya kadar pek çok öğretici içerik aslında video oyunu kılıfı içinde kendini saklıyor. Dolayısıyla, hazır sevgiliye hediye de araştırıyorken, doğa temalı oyunları birlikte keşfetmek için bir PS5 düşünebilirsiniz.

2- Akıllı telefonlar
Akıllı telefonların dijital asistan olarak her yolculukta üstlendiği misyondan artık kimse vazgeçmek istemiyor. İlk aşamada büyük dirençle karşılaşan ve doğa tutkunlarının varlığını kabul etmek istemediği iPhone 13 gibi akıllı telefonlar bugün artık navigasyondan iletişime, hayati sağlık verilerini takip etmekten gezilerinizi ölümsüzleştirecek profesyonel kalitede fotoğraflara kadar, her alanda doğa tutkunlarının vazgeçilmezi.

3- Doğal enerji kaynakları
Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hatta yakınlarında kamp yapacağınız bir derenin bitmek bilmeyen debisi veya kamp ateşinizin yaydığı ısı bile artık elektriğe dönüşüyor ve dijital cihazlarınızı şarj ediyor. İhtiyacınıza uygun şarj sistemlerini bulmak içinse kapsamlı bir araştırma yapmak isteyebilirsiniz çünkü seçenekler çok fazla.

4- Dijital yayıncılık
Sosyal medya servislerine kolayca her türlü görseli ve duyuruyu yüklerken, birlikte hareket ettiğiniz  ekiplerinizle organize olmak için bu imkanlar yeterli görünüyor olabilir ama gezi/keşif grubunuz için özel bir web sitesi neden olması ve tüm ekip arkadaşlarınız bu sitedeki duyurulardan, tartışma platformlarından faydalanarak çok daha kolay şekilde niçin organize olmasın? Bu konuda bilginiz yoksa endişe etmeyin, birkaç saatlik küçük bir kurs ile kendi amatör web sitenizi oluşturup yayına başlayabilirsiniz.

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap