Anasayfa Gündem Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Ayşegül Parlayan Özalp

Dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek yaratmak için çaba gösterenlerin ilham verici hikâyeleri 19-22 Kasım tarihlerinde Türkiye’nin 20 farklı il ve ilçesinde izleyicilerle buluşacak!

Fotoğraf: Mehmet Şafak Türkel’in Burdur Gölü’nü konu ettiği “Göle Yas” adlı filmden bir kare.

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 19 Kasım’da İstanbul’da başlayacak, diğer noktalardaysa 20-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl sekizincisi düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde yer alan ve bütüncül bakış ve yaratıcı çözümleriyle yüzlerce film arasından seçilen belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin programı her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu. Seçkisinde yer alan 30 film ile su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım gibi konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor.

Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları da festival programını zenginleştirecek.

Bütün etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalin programını incelemek ve detaylı bilgi edinmek için:

http://www.surdurulebiliryasam.org/
https://www.facebook.com/surdurulebiliryasam

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap