Anasayfa Gündem Pera Müzesi’nden İki Sergi

Pera Müzesi’nden İki Sergi

İstanbul’da bulunan Pera Müzesi, şubat ayında iki sergiye ev sahipliği edecek. İlki, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun eserlerinin Türkiye’de ilk kez sergileneceği “Dünyanın Gizemi”, ikincisi ise Türkiye’nin önemli bir koleksiyonu üzerinden farklı kuşakların koleksiyonerliğe bakışına ışık tutan “Anı ve Süreklilik, Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi.

Fotoğraf: Giorgio de Chirico, stüdyosunda “Antika Atlar” heykelini yaparken

Pera Müzesi, metafizik üzerine yapıtlarıyla gerçeküstücülüğe esin kaynağı olan ikonik sanatçı Giorgio de Chirico’nun (1888-1978) eserlerini, Roma, Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle sergiliyor. “Giorgio de Chirico” sergisi ile sanatçı ilk kez babası Evaristo de Chirico’nun doğduğu kent olan İstanbul’u eserleriyle ziyaret ediyor. Sanatçının yaklaşık 70 resim, iki litografi serisi ve 10 heykelini bir araya getiren sergi, 1909 tarihli erken dönem eserinden 1970’lerin ortalarına, son dönem yapıtlarına dek uzanıyor.

“Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi ise iki kuşak tarafından sürdürülen, modern ve çağdaş sanat eserleri içeren bir özel koleksiyonu ele alıyor. Sergi için oluşturulan seçki, Türkiye’de özel koleksiyonerlik anlamında az bulunan, belli bir bilinç ve sürekliliğe sahip Huma Kabakcı Koleksiyonu’na tematik olarak eğiliyor. Sergi ile koleksiyonun bütüne ait iç tutarlılığına, farklı kuşaklardan aldığı katkılara, dönem dönem sanat tarihsel bir nesnellikle yaşadığı dönüşümlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

24 Şubat Çarşamba gününden itibaren görülebilecek her iki sergi de 1 Mayıs 2016 tarihine kadar gezilebilir. Pera Müzesi, salıdan cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, pazar günleri ise 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Müzede cuma günleri saat 18:00-22:00 arası girişin ücretsiz olduğunu da ekleyelim.

Daha fazla bilgi için Pera Müzesi‘nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

09.02.2016

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap