Anasayfa Gündem Kapadokya’da ultra rekor denemesi

Kapadokya’da ultra rekor denemesi

Özge Çolak

Mehmet Soytürk’ün “Salomon Cappadocia Ultra Trail”in 63 kilometrelik parkurunu beş saatin altında bitirme hedefiyle hazırlandığı BREAKING5’a çok kısa bir süre kaldı. Salomon Türkiye Koşu Takımı sporcusu Soytürk, 17 Ekim 2020 Cumartesi gerçekleştirilecek BREAKING5 etkinliğinde rekoru kırabilirse 5 saat 5 dakika ve 51 saniyelik orta parkur rekorunu geçmiş olacak.  

Salomon Türkiye’nin isim sponsoru olduğu Salomon Cappadocia Ultra Trail, Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl gerçekleştirilemese de Argeus Travel & Events ile birlikte Kapadokya’da yeni bir organizasyon hayata geçiriliyor. BREAKING5 ismiyle gerçekleştirilecek organizasyonda Salomon Türkiye Koşu Takımı sporcularından Mehmet Soytürk, Salomon Cappadocia Ultra Trail’in 63 kilometrelik orta mesafe parkurunu 5 saatin altında tamamlamaya çalışacak. 63 kilometrelik parkur rekoru, 2018 yılında Alman atlet Moritz auf der Heide tarafından 5 saat 5 dakika 51 saniye ile kırılmıştı. 

Yeni denemesi, Ürgüp Meydanı’na kurulacak alanda 17 Ekim 2020 Cumartesi günü 07.00’de başlayacak. Mehmet Soytürk, parkur boyunca sırasıyla İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin ve Akdağ noktalarını geçip tekrar başlangıç bölgesi olan Ürgüp’e ulaşacak. Soytürk 2018 yılında Salomon Cappadocia Ultra Trail’e de katılmış, genel klasmanı ikinci sırada tamamlamıştı.

Soytürk’ün istasyonlar arasındaki geçişleri, koşu boyunca üzerinde taşıyacağı çip vasıtasıyla anlık olarak online platformdan takip edilebilecek. Rekor denemesine şahit olmak isteyen sporseverler Salomon, Suunto ve Salomon Cappadocia Ultra Trail sosyal medya sayfalarından yapılacak canlı yayınlarla, Salomon BREAKING5’ı anlık takip edebilir.

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap