Anasayfa Gündem İklim Dostu Kalkınma Yolu Nasıl Tanımlanmalı?

İklim Dostu Kalkınma Yolu Nasıl Tanımlanmalı?

kucukkureselL’Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR) ve Sabancı Üniversitesi-İstanbul Politikalar Merkezi iklim değişikliği ve kalkınma politikaları ekseninde farklı konuları ele almak ve 2015 Aralık ayında Paris’te gerçekleşecek İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na (COP21) hazırlık amacıyla 16-17 Nisan 2015 tarihlerinde konferans ve bilimsel çalıştaydan oluşan iki günlük bir etkinlik düzenliyor.

Konuşmacılar “İklim dostu kalkınma yolu nasıl tanımlanmalı? Nasıl finanse edilmeli? Bütün ülkeler bunun için gerekli araçlara sahip mi? Bugüne kadar hangi somut çözümler geliştirildi?” gibi konuları içeren ama bunlarla sınırlı kalmayan soruları ele alacaklar. Konferansın ardından, ünlü fotoğrafçı Yann Arthus- Bertrand’ın “İklim Değişikliği İçin 60 Çözüm” sergisi ve kokteyl gerçekleşecek.

Etkinlik 17 Nisan 2015 Cuma günü “Özel Koşulların Ötesinde: Türkiye ve Küresel İklim Değişikliği Politikaları” başlıklı Genç Araştırmacılar Çalıştayı’yla devam edecek.

15 Nisan 2015

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap