Anasayfa Gündem Geleceğin Teknolojisi Doğa’da

Geleceğin Teknolojisi Doğa’da

Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü, Turkcell teknolojisiyle “akıllı okul”a dönüştürüldü. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında okulda öğrencilerin hem yeni teknolojileri bizzat deneyimlemesi hem de basit kodlar yazmayı öğrenmeleri sağlanıyor.

Turkcell ve Doğa Okulları işbirliği ile Türkiye’nin makineler arası iletişim donanımına sahip ilk “Akıllı Okul” projesi hayata geçirildi. Teknolojide öncülük hedefiyle geliştirilen proje, Doğa Okulları’nın Ataşehir  Bilim  Kampüsü’nde uygulanıyor. Öğrencilerin merak ve öğrenme arzusunu geliştirmeye yönelik fiziksel ve akademik imkânlar,  2015-2016 eğitim yılında öğrencileriyle buluşan Ataşehir Bilim Kampüsü’nde.

Akademik çalışmaların yanı sıra deneysel çalışmalarla bilimsel düşünme yetisinin geliştirilmesi amacıyla kampüs, yeni teknolojilerin sağladığı olanaklarla donatıldı. Öğrencilerin “nesnelerin interneti” ile tanışması ve uygulama alanlarını görebilmesi için 184 metrekarelik bir deneyim merkezi kuruldu. Akıllı Kümes, Akıllı Sera, Akıllı Akvaryum, SağlıkMetre gibi makinelerarası iletişime dayalı Turkcell çözümleri deneyim merkezine yerleştirildi. Öğrenciler bu uygulamaları deneyim merkezi içerisinde görmekle yetinmeyecek, aynı zamanda basit kodlar yazarak ya da senaryolar aracılığıyla söz konusu alanlarda neler yapılabileceğini de öğrenecekler.

03.03.2016

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap