Anasayfa Gündem Babadağ’da Yeni Yol

Babadağ’da Yeni Yol

Ayşegül Parlayan Özalp

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ve biyolojik zenginliğiyle dikkat çeken Babadağ, Türkiye’deki en önemli yamaç paraşütü merkezlerinden biri.

Babadağ’a yeni yapılan yol, yamaç paraşütü etkinliklerinin tüm yıla yayılmasını amaçlıyor ama dağın doğal yapısına zarar veriyor.

Babadağ’a yeni yapılan yol, yamaç paraşütü etkinliklerinin tüm yıla yayılmasını amaçlıyor ama dağın doğal yapısına zarar veriyor.

Bu özelliğiyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Babadağ ayrıca Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarında yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda “Rotamız Babadağ” projesi kapsamında alternatif yamaç paraşütü pistleri yapılması için dağda yeni bir yolun açılması ve çok sayıda ağacın kesilmesi tepkilere neden oldu.

Vatandaşlar şöyle konuştu: “Burada iki aracın geçebileceği genişlikte bir yol yapılıyor. Turizm adına böyle bir kıyım yapılmasını anlamak mümkün değil. Babadağ’a çıkan eski yol dağın arkasından geçiyordu. Şimdi açılan yol, dağın Fethiye’ye bakan tarafında yer alıyor.

Bölgeye bir de dağ oteli yapılıyor.” Yamaç paraşütünü 12 aya yaymayı hedefleyen yolun turizmi geliştirmesi amaçlanıyor. Yolun ayrıca orman yolu olarak da kullanılacağı ve yangınlara müdahaleyi kolaylaştıracağı belirtiliyor. Ama yol inşaatı sırasında aralarında sedirlerin de bulunduğu çok sayıda ağacın katledildiğini belirten yöre sakinleri bu yeni güzergâha tepkili.

Haber: Yusuf Yavuz
ATLAS Mayıs 2014/SAYI:254

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap