Anasayfa Gündem Av Turizmi İhalelerinin İptali İçin İmza Kampanyası

Av Turizmi İhalelerinin İptali İçin İmza Kampanyası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15 ayı, 109 dağkeçisi ve 4 çengel boynuzlu dağkeçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün “av turizmi” adı altında 1 Mayıs ile 15 Aralık 2015 tarihleri arasında avlanmasına ilişkin yapılacak ihalelerin iptali  için “Av turizmi ihaleleri iptal edilsin” başlığı altında bir imza kampanyası başlattı.

İmza vermek için: https://www.change.org/p/av-turizmi-ihaleleri-iptal-edilsin-avizniiptal

WWF konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Farklı illerde yapılacak ihalelerden sonra en çok para ödemeyi taahhüt eden av turizmi acenteleri, elde ettikleri kotaları avcılara satacak ve Türkiye’nin önemli canlı türleri bir kez daha av turizmine kurban edilecek. Avlanma izni verilen hayvanlar arasında korumakla yükümlü olduğumuz bozayı, çengel boynuzlu dağkeçisi gibi türler de var. Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere göre (Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi-Bern) korumamız gereken türler arasındaki bozayı aynı zamanda, ‘Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme’ (CITES Ek II) kapsamında yer alıyor.

Türkiye’de yaşam alanları gittikçe daralan yaban hayvanlarının av turizmine malzeme yapılması kabul edilemez. Avlanma ihalelerinin iptal edilmesini ve Türkiye’deki yaban hayvanlarının detaylı bir envanterinin belirlenmesi için kapsamlı bir çalışma başlatılmasını talep ediyorum” denildi.

Haber: Selim Kaya / 07 Mayıs 2015

Fotoğraf: Dağkeçisi, Tunceli Mazgirt, Teman Köyü / Selim Kaya

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap