Anasayfa Gündem Yılın En Çarpıcı Haber Fotoğrafları

Yılın En Çarpıcı Haber Fotoğrafları

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olma yolunda ilerleyen “Istanbul Photo Awards”, 31 Ocak 2016’ya kadar başvurulara açık.

Fotoğraf: İstanbul Photo Awards 2014’te “Yılın Fotoğrafı” seçilen kare, Liberya’da Ebola salgınının yarattığı dehşeti yansıtıyor. Berehulak bu fotoğrafla daha sonra Pulitzer Ödülü’nün de sahibi oldu. Daniel Berehulak

Anadolu Ajansı tarafından ikinci kez düzenlenecek uluslararası haber fotoğrafı yarışması “Istanbul Photo Awards”a başvurular devam ediyor. Toplamda 58 bin dolarlık ödülün sahibini bulacağı yarışmaya 31 Ocak 2016 tarihine kadar katılmak mümkün. Başvurular http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılıyor.

“Tekil haber”, “seri haber”, “tekil spor” ve “seri spor” olmak üzere dört kategoride ve “Yılın Fotoğrafı” başlığında ödüllerin verileceği yarışmada, her kategorinin birincileri 8’er bin, ikincileri 3’er bin, üçüncüleri ise bin 500’er doların sahibi olacak.

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olması hedeflenen “Istanbul Photo Awards”ın jürisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğrafçılık alanında “duayen” olarak tanınan isimlerden oluşacak.

Geçen Yılın En İyileri
Anadolu Ajansı, 2014’te profesyonel jüri üyelerinin belirlediği kazanan ve finale kalan fotoğrafların derlendiği bir de fotoğraf albümü yayımladı.

Gezegenimizde 2014 yılında yaşanan en önemli olayları yansıtan ödüllü haber fotoğraflarının yer aldığı albüm, renkli spor fotoğraflarıyla da dikkati çekiyor. Kitabın kapağında da yarışmada “Yılın Fotoğrafı” ödülünü alan Daniel Berehulak’ın Ebola salgınıyla ilgili dramatik fotoğrafı yer alıyor.

İlk kez 2014’te düzenlenmesine rağmen, 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 12 bin başvurunun olduğu “Istanbul Photo Awards” yarışmasında, haber ve spor fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğraflar, jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek her kategoride ilk üçe giren fotoğraflar belirlenmişti.

Yarışmada geçen yıl “Yılın Fotoğrafı” ödülünü Avustralyalı fotoğrafçı Berehulak’ın Ebola salgını sırasında Liberya’da çektiği fotoğraf kazanmıştı. Berehulak’ın fotoğrafı, “Istanbul Photo Awards”ın ardından, dünyanın en önemli basın ödülü kabul edilen Pulitzer Ödülü’ne de layık görüldü.

08.01.2016

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap