Anasayfa Gündem “Müzeler Konuşuyor”un Yeni Konuğu: Almanya

“Müzeler Konuşuyor”un Yeni Konuğu: Almanya

 

İstanbul Modern’in 2012 yılında başlattığı “Müzeler Konuşuyor” serisi, bu yıl Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’yı konuk ediyor. Frankfurt’ta üç ayrı sanat kurumunun direktörlüğünü üstlenen Max Hollein, 25 Mart Cuma günü, saat 19:00’da İstanbul Modern’de deneyimlerini paylaşacak.

Fotoğraf: Städel Müzesi ve Städel Bahçesi

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyicilerle buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratan “Müzeler Konuşuyor” programı, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’tan sonra Almanya ile devam ediyor.

Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’daki sanat kurumlarının küratörlerinin ve müze direktörlerinin davetli olduğu “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya” kapsamında, Almanya’daki müze ve sanat kurumu modelleri ele alınacak.

“Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya”nın ilk konuğu, uzun yıllardır Frankfurt’taki Städel Müzesi, Liebieghaus Heykel Koleksiyonu ve Schirn Kunsthalle’nin direktörlüğünü yürüten Max Hollein. İstanbul Modern Uluslararası Danışma Kurulu üyelerinden de biri olan Max Hollein’ın 25 Mart’ta müze kurumu ve ziyaretçileri hakkında yapacağı konuşmanın ardından, 22 Nisan’da Köln’deki Ludwig Müzesi Direktörü Dr. Yil­­maz Dziewior ve 24 Mayıs’ta Berlin’deki KW Çağdaş Sanat Enstitüsü Şef Küratörü Ellen Blumenstein deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul Modern’de olacak.

Bilgi ve rezervasyon: [email protected]

17.03.2016

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap