Anasayfa Gündem Fındıklı Parkı Şantiye Olmasın

Fındıklı Parkı Şantiye Olmasın

Kabataş sahilindeki Fındıklı Parkı, metro şantiyesine dönüştürülerek talan edilmek üzere.

Fotoğraf: Ferda Çağlayan

İstanbul sakinlerinin Karaköy ve Beşiktaş ilçeleri arasında boğaz kıyısında nefes alabileceği, ağaç gölgelerinin altında, Boğaz’a nazır yeşil bir açıklık Fındıklı Parkı. Çocukların oyun alanı, hayvanlarınsa yuvası olan bu park, afet zamanında toplanılacak alan olarak da belirlenmiş durumda.

Ne ki, Mayıs 2015’te temeli atılan Mecidiyeköy-Kabataş metro inşaatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şantiye alanı olarak burayı göstermesiyle birlikte, iki gün önce işçiler parkın etrafını çevirmek üzere metal direkler dikip içindeki çocuk oyuncaklarını söktüler. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yakında ağaçların da taşınmak kaydıyla söküleceği ve şantiyenin Boğaziçi’nin girişindeki 15 bin metrekare fiili yeşil alana yayılacağı bilgisini aldığını aktarıyor.

Gelişmelere engel olmak üzere Fındıklı Parkı’na giden İstanbul Kent Savunması gönüllüleri burada nöbet tutmaya başladı. Cumartesi günü parkta yapılan basın açıklamasında Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, doğaya ve kentliye zararı dokunmadan bu uygulamadan geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Yapıcı, Fındıklı Parkı’nın 1993’te kentsel sit alanı olarak ilan edildiğinin ve burada yapılan işlemlerin suç sayıldığının altını çizdi.

Gönüllüler dün gece sabaha karşı inşaat panosunun dikilmesine, bu sabah da parkın önündeki otobüs durağının kaldırılmasına engel oldular. Cihangir Forumu bu akşam saat 21:00’de Fındıklı Parkı’nda bir toplantı düzenliyor ve yeşil alanların talanını dert edinen herkesi bekliyor.

05.10.2015

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap