Kahvenin tazesi kahve keyfinizi katlayacak

Kahvenin tazesi kahve keyfinizi katlayacak

Kahve, sağlıklı ve keyifli bir içecek olarak tüm dünyada haklı bir ilgi görüyor. Fakat kahve endüstrisi geliştikçe, taze kahve içme keyfini de kaybediyoruz. Oysa kahve tazeliğini kaybettikçe kokusunu ve aromasını da hızla kaybediyor. Bu detay, kahve endüstrisinin herkesten sakladığı büyük bir sır.

Kahve ana vatanı olan Afrika’yı anımsatsa da çok uzun zamandır dünyaya yayılmış ve kabul görmüş bir içecek ve artık çok geniş ve zengin kültürel kodlarla insanoğlunun hayatına sirayet etmiş durumda.

Yüzyıllardır kahve tüketen ve kendine has bir kahve kültürü de yaratmış bir halk olarak, Türkiye’de de kahve ile bağımızı inkâr etmek mümkün değil. Ancak hem Türkiye’de hem de dünyada kahveye olan ilgi bu sektörün hızla endüstrileşmesine de neden oldu ve dünya bir süredir taze kahve kavramına uzaklaşarak, marketlerde satılan, uzun zaman önce kavrulmuş, öğütülmüş, kokusunu ve aromasını kaybetmeye yüz tutmuş kahveleri normalleştirmeye başladı.

Oysa, bilinçli kahve tiryakileri için kahvenin tazeliği son derece önemli bir detay ve gerçek kahve severler, uzun süre önce paketlenmiş kahveleri içmeyi de reddedebiliyorlar.

Kahvenin günlük yaşamda yoğun olarak talep gören hem sağlıklı hem de keyifli bir içecek olduğunu düşünürsek, onu tüketicilere taze olarak ulaştırmak için dikkatli bir planlama ve lojistik operasyon gerektiğini de anlıyoruz.

Kahve tiryakileri için, farklı kahve çeşitlerini harmanlamanın veya damak tatlarına uygun farklı kahve demleme tekniklerini uygulamanın ötesinde, kahvenin tazeliği büyük bir önem taşıyor. Kokusunu ve aromasını kaybetmiş, tazeliğini yitirmiş bir kahvenin gerçek bir kahve severe keyif vermesi mümkün değil.

Ne yazık ki, taze kahve arayışında, kahve severlerin işi pek de kolay değil. Pek çok kahve markasının, daha lezzetli olduğu için tercih ettiği Arabica çekirdekleri aslında üstünde yazdığı şekilde kullanılmamakta. Paket içeriğine %100Arabica çekirdeği yazılıp başka çekirdekler kullanılmakta. Tüketicilerin, beklentilerini anlamaya çalışan, bu konuda hassas ve güvenli firmaları tercih etmesi önemli bir nokta.

Benzer sorun organik kahvede de yaşanıyor. Her organik etiketli ürün gerçekten organik midir? Maalesef tüketici burada da yanıltılabilmekte. Organik kahve üretimi tarladan başlayıp son ambalajlamaya kadar kayıtlı olması gereken bir süreç. Bu süreç uluslararası akreditasyonu olan firmalar aracılığı ile kontrol edilmekte ve sertifikalandırılmakta. Bu sertifikasyonu olmayan organik ürünler tercih edilmemeli.

Herkesin doğru kahvesi farklı olabilir. Önemli olan sizin damak tadınıza en çok hangisinin uyduğudur. Farklı bölge kahveleri denedikçe damak tadınız gelişir ve zaman içinde farkları daha iyi hissedersiniz.

Kahve.com’un dört adımda damak tadınıza uygun kahveyi bulmanıza yardımcı olan algoritmasını tavsiye ederiz. https://www.kahve.com/sayfa/kahveni-bul

 

25 ülkeden gelen ham kahveleri birbirinden farklı reçetelere bağlı kalarak kavuran ve Moliendo Finest Coffee markası ile taze olarak satışa sunan Kahve.com

Türkiye’de Kahve.com bu noktada kahve severlerin büyük beğenisi ve takdiri ile karşılaşıyor zira tamamen kahve konusuna odaklanmış olan şirket, haftalık kavurduğu yeşil çekirdekleri siparişi aldığı anda İstanbul Çekmeköy'deki tesislerinde -ister çekirdek ister de öğüterek-hazırlayıp tüketicisine hızlı bir şekilde ulaştırıyor.

Gerçek Organik Sertifikası’na sahip olan Moliendo Finest Coffee markasıyla tüketicisine ulaşan Kahve.com, taze kavrulmuş ve çekirdek/öğütülmüş olarak sunduğu kahveleriyle kahve tiryakilerinden tam puan alıyor.

Siparişe özel kavurma, danışmanlık, profil geliştirme, özel harman hazırlama hizmetleri de veren Kahve.com, İstanbul Çekmeköy’de bulunan fabrikasında üretilen gerçek organik sertifikalı "Moliendo Finest Coffee" markasıyla; 70+ farklı kahve çeşidini tüketicilerine ulaştırıyor.

Kahve.com’un yöneticileri, bu noktada kahve severlere şu uyarıyı da yapıyor:

"Tüketici kahveyi eline aldığında, o kahve uzun süre önce paketlenmiş olmamalı! Bu yüzden en hassas olduğumuz nokta tazelik. Sipariş alınan her kahve, alındığı gün tek tek paketleniyor. 25 farklı ülkeden 70+ farklı kahve çeşidi haftalık kavruluyor."

Kanada’da kahve ve çay ekipmanlarında lider firmalardan biri olan Grosche markasının ve İtalya’nın sektörde öncü firması Caffe Borbone’nin de Türkiye distribütörü olan Kahve.com sadece kahve değil, her ölçekte kahve makineleri ve kahve ekipmanları da sağlayarak, kahve konusunda tam bir uzmanlık hizmeti veriyor.

Kahve.com'un ürün ve hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi almak için, B2B veya B2C sayfalarını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

B2C perakende hizmetler için: www.kahve.com

B2B kurumsal hizmetler için: www.kahvesan.com