Anasayfa Gündem Ege Hikayesi’nin ilk rotası Denizli

Ege Hikayesi’nin ilk rotası Denizli

Eren Demir

GESİFED, Muğla, Aydın, Denizli ve diğer Güney Ege illerini içine alan Ege Hikayesi adlı bir proje sürdürüyor. Ege Hikayesi’nin amacı, Güney Ege illerinin sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik alanda gelişmesini desteklerken, bu değerlerin dünyaya açılmasını sağlamak.

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED), Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren, merkezi Denizli’de bulunan, toplam 10 üye derneği olan ve çatı örgüt TÜRKONFED’e bağlı bir federasyon.

EGE HİKAYESİ NEDİR?

GESİFED, başta Aydın, Denizli ve Muğla olmak üzere Güney Ege illerini kapsayan “Ege Hikâyesi” isimli bir proje yürütüyor ve bölgede sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda gelişimi ve değişimi artırmayı, beslemeyi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkarmayı planlıyor. Kurucu iş insanları, kapsamı şöyle özetliyor: “Ege Hikayesi; kendi toprağına bakıyor, görüyor, saygı ve sevgi ile sahipleniyor. Dünü bugüne, bugünü geleceğe taşıyor. Kültür, sanat, tarih, el sanatları, tarım, coğrafi yer; her alanda gizli kalan, unutulmaya başlayan, hayatın içinde yer alan, bizi biz yapan değerlerimizi Güney Ege rotaları ile ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda ilk Denizli rotasını deneyimledik.”

İMZA: TOLGA İLDUN

 

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap