Anasayfa Gündem “Yılın Basın Fotoğrafları”nda Atlas’a İki Ödül

“Yılın Basın Fotoğrafları”nda Atlas’a İki Ödül

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2015 yarışmasında AFP foto muhabiri Bülent Kılıç, Soma’da yaşanan maden kazasında çektiği kare ile “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü aldı. AB Yansımaları Fotoğrafı üçüncüsü Atlas yayın yönetmeni Sinan Çakmak’ın Haliç Metro Köprüsü fotoğrafı oldu. Portre Fotoğrafı ikincisi ise Atlas’ın fotoğraf editörü Kerem Yücel oldu.

30.su düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan, basın fotoğraflarının ödüllendirildiği tek yarışma “Yılın Basın Fotoğrafları”’na 2014 yılına damga vuran olaylardan 3 bin 716 karenin katıldığı açıklandı.

KY-URFA-STL-7691

Suriyeli mülteciler, Türkiye’ye gelince geride bıraktıkları hayatlarla bir çok zorluğu göğüslemek zorunda kalıyor. Fotoğraf: Kerem Yücel

Dünyada basın fotoğrafına yön veren foto muhabiri ve editörler ile Türkiye’den İZ TV Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer ve TFMD Başkanı Rıza Özel’in katıldığı jüri, AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç’ın geçtiğimiz yıl Soma’da yaşanan faciada yas tutan madenci yakınlarının karesini Yılın Basın Fotoğrafı olarak seçti. Wolrd Press Photo yarışmasında da iki ödül kazanan AFP foto muhabiri Kılıç, TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında 4 ödül birden kazandı. Yarışma jürisi spor kategorisinde ise ödüle layık eser bulamadı ve bu dalda 2 fotoğrafa özel ödül verdi.

Yılın Basın Fotoğrafları 2014 Jürisi: Coşkun Aral (İzTV), Reza (National Geographic) , Christopher Morris (VII kurucusu, Jodi Bieber (Güney Afrika), Murad Sezer (Reuters), Gaia Tripoli (İnternational Newyork Times), Pelin Tatli (ANP), Sebastian Liste (Noor İmage), Ruth Eichorn (Geo Magazine), Marie-Pierre Subtil (6Mois), Andrei Polikanov (Rusian Reporter), Cedric Gerbehaye (Agence Vu), Massimo Berruti (Agence Vu), Kosuke Okahara (Japonya), Andrea Schimidt (AB Türkiye Delegasyonu)

Fotoğraf: İstanbul’da yeni açılan Haliç Metro Köprüsü, açılışından birkaç gün sonra sisle kaplandı. (Sinan Çakmak)

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap