Anasayfa Gündem Fotoğraf Yarışması, Beşiktaş Rengârenk

Fotoğraf Yarışması, Beşiktaş Rengârenk

Atlas İstanbul ve Beşiktaş Belediyesi, İstanbul’un en güzel ilçelerinden birini konu alan fotoğraf yarışması düzenliyor.

“Beşiktaş Rengârenk Fotoğraf Yarışması” amatör ve profesyonel bütün fotoğrafçıları ilçenin renklerini, güzelliklerini keşfetmeye çağırıyor.

Beşiktaş İstanbul’un kültür, sanat ve eğitim merkezi. Bebek, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Ortaköy’üyle Boğaziçi’nin en değerli bölgesi. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe sarayları ve Ihlamur Kasrı’nın, sekiz üniversitenin, on binlerce öğrencinin ev sahibi. İstanbul’un ekonomi ve iş dünyasının tercihi de Beşiktaş; gece nüfusu 200 bine yaklaşan ilçenin gündüz nüfusu 2 milyonu buluyor.

Beşiktaş farklı kültürlerden beslenen İstanbulluların bir arada yaşadığı, ürettiği, hayatı paylaştığı bir merkez. Kısaca Beşiktaş rengârenk! Yılda bir yayımlanan özel sayı Atlas İstanbul ve Beşiktaş Belediyesi, şimdi fotoğrafçılar için bu dünyanın kapılarını açıyor. Yarışmaya Beşiktaş ilçe sınırları içinde çekilmiş fotoğraflarla katılmak mümkün. İlçe haritası için: www.kesfetmekicinbak.com
Yarışmanın jürisi şu isimlerden oluşuyor: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Atlas Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Atlas Fotoğraf Editörü Sinan Çakmak, Atlas fotoğrafçısı Turgut Tarhan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Ozan Bilgiseren.

Yarışmanın ödülleri şöyle:
Canon EOS 5D Mark III
Canon EOS 7D
Canon EOS 60D

Katılım şartları:
– Yarışmacılar fotoğraflarının bulunduğu CD ve DVD’yi şu adrese gönderecek:
Rengârenk Beşiktaş Fotoğraf Yarışması
Beşiktaş Belediyesi, Nispetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No: 1 Beşiktaş İstanbul.
-Her katılımcı en fazla üç fotoğraf gönderebilecek.
-Yarışmaya katılan fotoğraflar JPEG formatında, uzun kenarı minimum 3 bin px olmalı ve 4 MB’yi geçmemeli.
– Fotoğraflar üzerinde silme ve ekleme gibi müdahaleler yapılmamalı. Gerekirse seçici kurul fotoğrafın RAW dosyasını görmeyi talep edebilir. Bu sağlanamıyorsa güçlü şüphe üzerine fotoğraf yarışma dışı tutulabilir.
-Yarışmaya son katılım tarihi 15 Kasım 2012.
-Yarışmaya Beşiktaş Belediyesi çalışanları ve birinci derecede yakınları, Atlas dergisi çalışanları ve birinci derecede yakınları ve seçici kurul üyeleri katılamıyor.
-Atlas ve Beşiktaş Belediyesi, yarışma ile ilgili sonuç veya ileriki seneler için başvuru duyurularında dereceye giren fotoğrafları ayrıca bir telif bedeli ödemeden yayınlama hakkına sahiptir. Bunun dışında tüm telif hakları fotoğrafçıya aittir.
-Kazananlar Atlas İstanbul dergisinin 2012 sonunda çıkacak sayısında açıklanacak.

Fotoğraf: Sinan Çakmak

Atlas Ekim 2012 / Sayı 235

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap