Anasayfa Gündem Erden Eruç Yeni Rekorlara Kürek Çekiyor

Erden Eruç Yeni Rekorlara Kürek Çekiyor

Ayşegül Parlayan Özalp

Atlas okurları, dünyayı kas gücüyle dolaşan ve her kıtanın en yüksek noktasına tırmanan Erden Eruç’un heyecan ve ilham verici maceralarını hatırlayacaktır. 2004-2012 yılları arasında farklı zamanlarda Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu’nu kürekle geçerek adını dünya denizcilik tarihine yazdıran Eruç’a Londra’da bulunan Guinness Rekorlar Merkezi’nde dört ayrı rekor sertifikası verildi.

Fotoğraf: Atlas Arşivi

Guinness Rekorlar Kitabı Eruç’a, 2009’da 312 gün ile “denizde en uzun süre kalan yalnız kürekçi”, 2012’de “üç okyanusu kürekle geçen ilk kişi”, 2014’te “kendi kas gücüyle tek başına devriâlem yapan ilk kişi” olarak yer vermişti. 
6 Şubat 2016’da kendisine verilen dördüncü sertifika ise, “toplamda en uzun mesafeyi kat eden okyanus kürekçisi” rekorunu tasdik ediyor.

Hayatının 876 gününü okyanuslarda kürek çekerek geçiren Eruç, eğer sponsor bulabilirse sadece toplam mesafede değil, toplam gün sayısında da birinci konuma yükselecek bir projeye imza atmayı planlıyor. Böylece dünya tarihinde okyanusta 1000 günü aşmış ilk kürekçi olacak. Umarız kendisi gibi sıra dışı hayallerin peşine düşen destekçiler çıkar karşısına.

12.02.2016

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap