Anasayfa Gündem Dalyan’da Macera

Dalyan’da Macera

Ayşegül Parlayan Özalp

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesi, 29 Ekim 2016’da özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak, Dalyan Caretta Run yörenin doğal ve arkeolojik zenginlikleri içinde ilk kez gerçekleşecek. Maraton 14 kilometre ve 21 kilometre (yarı maraton) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Dalyan’ın merkezinden başlayan yarış İztuzu Yolu’nda devam edecek ve ardından yine Dalyan’ın içinde sona erecek. Ödül töreni de aynı gün yapılacak. Kayıtlar, yarışın internet sitesinde devam ediyor.

Etkinliğin organizasyonunu Happy Co. ve Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) birlikte üstleniyor. DOKTOB Başkanı Yücel Okutur etkinlikle ilgili olarak şunları söylüyor:
“İlk kez düzenlenecek olan Dalyan Caretta Run, koşuyu hobi olarak hayatının bir parçası haline getirmiş yaklaşık 1000 katılımcıyı Dalyan’da buluşturmayı hedefliyor. İki ana kategoriye sahip yarış, coğrafyanın bütün güzelliklerini gözler önüne seriyor. Bu etkinlik, koşunun yanı sıra konserler, yoga-pilates aktiviteleri ve söyleşilerle birlikte 28 Ekim’den itibaren Dalyan’a üç günlük bir festival havası yaşatacak. Aynı zamanda sosyal sorumluluk işbirliğiyle bölgenin simgesi Caretta Caretta denizkaplumbağalarının bakımı ve korunmasına destek olacak.”
Dalyan Caretta Run hakkında bilgi ve kayıt için:
www.dalyancarettarun.com

Fotoğraf: Turgut Tarhan

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap