Anasayfa Gündem “Avustralya, Tüm Renklerin Adası”

“Avustralya, Tüm Renklerin Adası”

Büyük Okyanus ile Hint Okyanusu arasında dev bir kara parçası. Dünyanın diğer kıtalarından uzun zaman önce ayrılan, kendine özgü coğrafi koşullara, bitki ve hayvan türlerine sahip uçsuz bucaksız bir diyar… Atlas, dünyanın bu şaşırtıcı köşesini, Avustralya’yı konu alan özel bir çalışma hazırladı. Doğa Koleji ortaklığıyla hazırlanan “Avustralya, Tüm Renklerin Adası” özel fotoğraflarla okurları ülkenin doğa ve kültür hazinelerinde ayrıntılı bir yolculuğa çıkarıyor; yaban hayatı, kentleri ve Aborijin kültürünü ayrı başlıklar halinde ele alıyor.

Avustralya biyoçeşitliliğiyle göz kamaştıran, bakirliğini büyük ölçüde korumuş bir ülke. Kangurular, koalalar ve daha birçok canlı türü sadece burada yaşıyor. Sidney, Melbourne, Gold Coast gibi çağdaş metropoller “dünyanın en yaşanılır yerleri” listelerinde kendilerine üst sıralarda yer buluyor. Adanın ilk sakinleri, doğayı bölünmez bir bütün olarak gören Aborijinler ise son yıllarda geleneklerini canlandırma konusunda büyük çaba içinde. “Avustralya, Tüm Renklerin Adası”, ülkeyi tüm yönleriyle anlatan fotoğraflardan oluşan benzersiz bir görsel kaynak. Bu özel çalışma  D&R mağazalarında ve havaalanlarında.

Doğa Koleji, “Genç Kâşifler” programı kapsamında Avustralya’ya Atlas’ın da yer aldığı bir gezi düzenlemiş ve öğrenciler ülkeyi Atlas’la birlikte keşfetmişti. “Avustralya, Tüm Renklerin Adası”, Genç Kâşifler’in izlenimlerine de yer veriyor.

Benzer Yazılarımız

Yorum Yap